SENIORTRÄNING – Pantertanter & Gubbröra

FortGjort SENIORTRÄNING – ”Pantertanter & Gubbröra” är ett koncept ifrån FortGjort Träning som består av 4 stycken olika aktiviteter för dig som har längre livserfarenhet, känner att annan träning i FortGjort är lite för tuff eller går för fort men vill hålla igång på ett kul sätt.

Här får du samma underhållande träning som alltid när det gäller FortGjort fast övningarna är anpassade och musiken av den bästa årgången. Efter passen finns på vissa håll möjlighet att ta en kopp kaffe och umgås extra för den som vill. Att mötas är lika viktigt som att träna!

FortGjort SENIORTRÄNING ”Pantertanter & Gubbröra” gör att det enkelt att hitta likasinnade och röra sig på sitt eget sätt. Vårt motto är ”man kan oftast lite mer än man tror”, prova du också. Kom igång med ett aktivare liv tillsammans med oss på bara 25 minuter. För bästa och roligaste träning, variera din träning mellan dessa 4 olika former av aktiviteter:

SENIORTRÄNING – Rytm & Glada rörelser
SENIORTRÄNING – Pigg & Stark
SENIORTRÄNING – Kvickhet & Balans
SENIORTRÄNING – Harmoni & Mjuka rörelser

 

SENIORTRÄNING Rytm & Glada rörelser

Livet blir mycket gladare och roligare när man rör sig till härlig musik. All rörelse ska ske helt kravlöst och på egna villkor gärna tillsammans med likasinnade. Under 25 minuter får du en härlig blandning av musik, dans och lite skuggboxning allt ackompanjerat till musik som får dig att sjunga med och njuta. Rytm & Glada rörelser ger dig värdefull ”hjärngymnastik” som ökar din kroppskontroll och kroppskännedom som i sin tur håller huvudet på alerten.

 

SENIORTRÄNING Pigg & Stark

Oavsett i vilken ålder man befinner sig i är en pigg och stark kropp något vi alla strävar efter. Att ha kraft och ork att göra det man önskar och gärna utan så många begränsningar är ett mål vi alla har. Pigg & Stark ger hela dig, från topp till tå, en härlig genomkörare helt på dina egna villkor och förutsättningar. Här får din kondition ett lyft och dina muskler en skön uppfräschning. På 25 minuter gör du en investering i din hälsa och ditt välmående, alltid utefter dagsform såklart!

 

SENIORTRÄNING Kvickhet & Balans

I takt med att åren går är vikten av balansträning större och även kroppens reaktionsförmåga. Att kunna reagera snabbt om olyckan är framme kan minimera skador och åkommor. Med en ökad balans minskar även risken för att trilla. Kanske allt detta låter lite tråkigt och allvarligt? Men vi kan glädja dig med att den förebyggande träningen i form av Kvickhet & Balans är mycket underhållande. Under 25 minuter övar vi på vår reaktion med roliga övningar samt stärker vårt balanssinne med kreativa rörelser. Det här vill du inte missa!

 

SENIORTRÄNING Harmoni & Mjuka rörelser

Känns det som det bara blir längre och längre till golvet? Tar det emot en aning när skorna ska knytas och tar det alldeles för lång tid att komma upp från golvet? Ja men då är Harmoni & Mjuka rörelser det du söker för att lindra och råda bot på detta. Låt oss få bjuda dig på en fantastisk aktivitet som hjälper dig att bli mjukare i kroppen, få en ökad rörlighet och samtidig ge dig en skön avkoppling. Med hjälp av rogivande musik och mjuka, anpassade rörelser kommer hela du få en harmonisk stund för både kropp och knopp. På bara 25 minuter kommer denna aktivitet göra underverk med alla stela leder och muskler.